tiistai 3. toukokuuta 2016

Uutisia tutkimuksista

Koostin postaukseen löytämiäni uutisia Egyptissä suoritettavista egyptologisista tutkimuksista.

Kovasti uutisoitu Tutankhamenin haudan tutkimukiminen on tauolla. Tämän viikon lopulla, 8.5., on tarkoitus pitää tutkimuksen jatkamista käsittelevä seminaari. Seminaari pidetään Grand Egyptian Museumissa. Tuloksia ei ole julkaistu, koska johtopäätöksien tekemiseen ei ole ollut aikaa.

Toivon, että tuloksia on päästy keräämään sen verran, että kunnon johtopäätöksiä on mahdollista tehdä. Odotetaan jännityksellä tuloksia ja sitä, jatketaanko tutkimuksia. Ainakin tutkimuksien vakuuteltiin olevan vain tauolla.

Lähteet

Sveitsiläinen egyptologiryhmä tutkii Cornelius von Pilgrimin johdolla Elefantinesta löytyneitä patsaita. Toisen patsaan on kerrottu esittävän prinssi Heqaibia ja toisen henkilöä, jota ei tällä hetkellä voida nimetä. Prinssi Heqaibin patsas on Vanhan valtakunnan ajalta. Patsaat ovat Khunumin temppelin lähellä. Patsaiden lisäksi löytyi hiekkakivinen uhristeela, joka on 18. dynastian ajalta. Steela on 60 cm korkea ja 40 cm leveä. Luxor Times-blogissa on kuvia löydöksestä.

Kenties joskus toinenkin patsas kyetään identifoimaan. Olisin myös innoissani, mikäli steelan teksti voitaisiin julkaista. Jäi askarrattumaan, kenelle steela on omistettu. Toki kirjoituksen tulkinta vie aikaa, joten lähiaikoina ei taida löydetystä steelasta kuulua mitään.

Lähde

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti